Fenomenale Messi schiet Argentinië met hattrick naar WK, Alexis Sánchez uitgeschakeld (video)

admin • 09:01, 11-10-2017 / Laatste Update: 04:50, 08-01-2024

Het scheelde maar bar weinig of Argentinië was er niet bij geweest tegen Rusland, maar op de valreep was daar wonderkind Lionel Messi dat zijn Argentinië bij de hand nam en alsnog naar het WK schoot. Tegen Ecuador maakte hij een hattrick en was daarmee dé sterspeler dinsdagnacht.

Even leek het erop dat een WK zonder Messi toch echt ging gebeuren, want Ecuador opende de score al binnen de minuut met een treffer van Romario Ibarra: 1-0. Gelukkig maakte Leo iets meer dan 10 minuten later alweer de gelijkmaker en zijn eerste doelpunt van de avond.

The moment Lionel Messi made a nation believe again #ARG pic.twitter.com/kRN7TaWEQR

— Goal UK (@GoalUK) 10 oktober 2017

Messi maakt zich kwaad

Nog geen 10 minuten later leek Messi zich even flink kwaad te maken om het feit dat hij het WK misschien wel mis zou lopen. Met een enorme kanonskogel bracht hij zijn land op een 2-1 voorsprong. In de 63ste minuut maakte hij met een prachtig doelpunt zijn 3de en scoorde dus een hattrick. De Argentijnen - die natuurlijk helemaal uit hun dak gingen - gaan dankzij hun Messi naar Rusland in de zomer van 2018.

Lionel Messi... The best player in history? pic.twitter.com/gnKOvvnFLL

Messi is simply willing Argentina to the World Cup! pic.twitter.com/lbeNq5bajt

— Goal UK (@GoalUK) 11 oktober 2017

Brazilië

Ook Brazilië mag vast de koffers gaan pakken, want dankzij een 3-0 overwinning op Chili gaan de Goddelijke Kanaries als groepswinnaar naar het eindtoernooi. Paulinho tekende in de 2de helft voor de 1-0, en nog geen 2 minuten later was het al 2-0 door Gabriel Jesus. Hij scoorde aan het einde van de wedstrijd ook nog de 3-0 voor de Brazilianen.

Uruguay

De Uruguayanen waren in maart al geplaatst voor het WK, maar eindigden dinsdagnacht door een 4-2 overwinning op Bolivia op de 2de plaats, achter Brazilië. Gastón Silva maakte na 20 minuten een eigen doelpunten, waardoor Uruguay op 1-0 achterstand kwam. Edinson Cavani maakte daarna gelukkig de 1-1 en de 2-1, en Luis Suarez tekende voor de 3-1 en 4-1. Later maakte ook Diégo Godin nog een eigen goal, waardoor het 4-2 werd.

Colombia plaatst zich, Peru naar play-offs

De Colombianen kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Peru. Ze kwalificeerden zich daarmee wel als nummer 4 van de groep voor de groepsfase van het WK. Peru - met Feyenoorder Renato Tapia - eindigde daardoor op een 5de plaats in de groep en plaatste zich voor de play-offs. Ze nemen het dan op tegen Nieuw-Zeeland.