Ferencvaros naar de Champions League: Hongaars ploegje schakelde grote namen uit

29 september 2020

EPA

Het werd dinsdagavond 1 groot feest in Ferencvaros, een wijk in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De lokale club hield de Noorse club Molde op 0-0 en dat was genoeg om voor het eerst in 25 jaar de groepsfase van de Champions League te halen.


De ploeg heeft het fantastisch gedaan deze voorrondes van de CL. De Hongaarse club moest (net als bijvoorbeeld AZ) in de 2e voorronde beginnen. Daar schakelde het in 1 wedstrijd meteen Celtic uit. De Schotse landkampioen schrok zich te pletter, want ze hadden niet gedacht THUIS van Ferencvaros te verliezen. Toch werd het 1-2!

Dinamo Zagreb
Een ronde later moesten de Hongaren thuis tegen Dinamo Zagreb, nóg zo'n ploeg die we de afgelopen jaren al vaker in de groepsfase van de Champions League zagen. Nu werd het in Boedapest weer 2-1 voor Ferencvaros! Ze konden de groepsfase ruiken!

Molde
In de laatste voorronde had Ferencvaros het geluk dat het tegen de Noorse ploeg Molde moest. De club moest zelfs in de 1e voorronde beginnen en schakelde achtereenvolgens KuPS (Finland), Celje (Slovenië) en Qarabag (Azerbeidzjan) uit. Over 2 duels was de ploeg niet opgewassen tegen Ferencvaros. Na de 3-3 in Noorwegen werd het dinsdagavond in Hongarije 0-0.

Ajax loten
En dus verdwijnt de naam van Ferencvaros in een balletje voor de loting van de groepsfase van de Champions League. Komende donderdag kan de ploeg, die in pot 4 belandt, zomaar tegen Ajax loten! De Amsterdammers zijn gewaarschuwd.