Feyenoord moet nee zeggen tegen Champions League-wedstrijd in De Kuip

2 maart 2021

Pro Shots / Mischa Keemink

De return in de achtste finales van de Champions League tussen Liverpool en RB Leipzig wordt volgende week waarschijnlijk ook in Boedapest gespeeld. Vanwege reisrestricties en overheidsmaatregelen troffen beide ploegen elkaar 2 weken geleden ook al in de Hongaarse hoofdstad.


Liverpool informeerde onder meer bij De Kuip in Rotterdam of het daar de ‘thuiswedstrijd’ kon spelen, maar dat bleek niet mogelijk. Feyenoord bevestigt dat een paar weken geleden het verzoek is gedaan om De Kuip te gebruiken voor dit Champions League-duel. Aangezien in Nederland een vliegverbod geldt voor vliegtuigen uit Groot-Brittannië, is Rotterdam geen optie.

Udine
Liverpool overwoog ook naar de Italiaanse stad Udine uit te wijken. Maar volgens Engelse media viel de keuze uiteindelijk weer op Boedapest. Daar werd op 16 februari ook de ‘thuiswedstrijd’ van RB Leipzig gespeeld. Liverpool won in de Puskás Arena met 2-0. De return is volgende week woensdag.

Spelers van Leipzig in quarantaine
De UEFA heeft Liverpool gevraagd om een alternatieve locatie te vinden. De spelers van de Duitse club Leipzig zouden bij terugkeer 2 weken in quarantaine moeten als de wedstrijd in Engeland wordt gespeeld.