Feyenoord verliest na spectaculaire 1e helft van FC Porto en verlaat Europa League

BSR

Trevor Wagener • 23:57, 12-12-2019 / Laatste Update: 18:39, 04-01-2024

Feyenoord is klaar op het Europese toneel. De Rotterdammers kwamen na een slechte start van de wedstrijd knap terug tegen FC Porto, maar gingen alsnog ten onder: 3-2. Ook was de Stadionclub afhankelijk van een overwinning van Rangers tegen Young Boys. Dat duel eindigde in 1-1.

Na een kwartier spelen keken de Rotterdammers tegen een tamelijk kansloze 2-0 achterstand aan. Binnen 8 minuten was deze al weggewerkt en stond het 2-2. Luis Fernando Díaz zette Porto na een kwartier op 1-0. Bij zijn inzet ging doelman Nick Marsman niet vrijuit.

Foutenfestijn in Porto😳😳

Feyenoord na een kwartier al 2-0 achter, en hoe?! #UEL #VTBL pic.twitter.com/KkrEspFVwB

— VTBL ⚽ (@vtbl) December 12, 2019

Kl*te begin

Feyenoord was nog amper bekomen van deze tegengoal of doelpunt no.2 lag in het netje: 2-0! Dit keer was Tyrell Malacia de ongelukkige. Zonder dat er een tegenstander in de buurt was, werkte hij de bal in eigen doel na een voorzet. Ook had Porto makkelijk uit kunnen lopen naar 3-0, maar toen werd een comeback al vroeg ingezet.

Waar iedereen bang was voor een walkover, vocht Feyenoord zich meteen terug. Eric Botteghin kopte raak uit een corner en Sam Larsson was 3 minuten later het eindstation na een aanval en werkte de 2-2 tegen de touwen. De vreugde was van korte duur, want nog voor de pauze werkte Tiquinho Soares de 3-2 binnen en had Feyenoord dus nog 2 goals nodig om het Europese avontuur langer te laten duren.

Wat een wedstrijd! Feyenoord komt terug tot 2-2, via goals van Botteghin en Larsson, is het wonder van Porto in de maak? #VTBL #porfey pic.twitter.com/pj9DbP34iS

Marsman, Marsman, Marsman.... FC Porto op 3-2 #VTBL #UEL #PORFEY pic.twitter.com/pK3mhrYVwf

'Saaie' 2e helft

In de 2e helft gebeurde, in tegenstelling tot voor de pauze, verrassend weinig. Porto vond het wel best en hield het tempo niet al te hoog. Feyenoord moest komen en probeerde gevaar te stichten waar het kon. Echter gingen er flink wat minuten overheen voordat de Rotterdammers zich weer voor het Portugese doel meldden.

20 minuten voor tijd vond Jens Toornstra op ongelukkige wijze de paal. De middenvelder kon een mooie aanval afronden en was dan ook dichtbij de 3-3, maar na een sicke carambole belandde zijn inzet op de paal. Aan de stand veranderde niets meer, waarna Feyenoord uiteindelijk als laatste eindigde in groep G. Porto en Rangers gaan door naar de KO-fase!