Feyenoord wéér met lege handen na nederlaag tegen Shakhtar Donetsk

admin • 23:38, 01-11-2017 / Laatste Update: 19:06, 08-01-2024

Het was erop of eronder voor Feyenoord in groep F van de Champions League, maar ook in Charkov tegen Shakhtar Donetsk bleef Feyenoord met lege handen: 3-1. De Rotterdammers hebben nu 7 Champions League-potjes op rij verloren en zijn hiermee de slechtst presterende Nederlandse club ooit.

De wedstrijd begon meteen lekker, want na 11 minuten kwam Feyenoord onverwachts op voorsprong door een doelpunt van Nicolai Jørgensen. Na een prachtige voorzet van Steven Berghuis was het de Deense spits die netjes binnen kopte en Feyenoord op een 1-0 voorsprong bracht.

2 keer knipperen

Er kon nog geen 2 keer met de ogen geknipperd worden of de ploeg van Giovanni van Bronckhorst gaf de voorsprong meteen weer weg. Door een uitglijder van doelman Brad Jones was het Facundo Ferreyra die van dichtbij uit de kluts binnenschoot: 1-1.

Slordig

Feyenoord leek 3 minuten later te ontsnappen aan een kans, maar door het slordige uitverdedigen van Sofyan Amrabat kon Marlos in alle rust aanleggen en de bal heerlijk achter keeper Jones krullen: 2-1. De Rotterdammers geven dus in no time een 1-0 voorsprong in Charkov weg.

Feyenoord ontsnapt

De Rotterdammers kropen 10 minuten voor rust nog door het oog van de naald. Na een hoekschop van Shakhtar was het Ferreyra die de bal weer bijna achter Jones kreeg. Hij kopte voor een nagenoeg leeg doel op de lat en zag zijn inzet over gaan. Jean-Paul Boëtius liep even later ook nog richting het doel van Pyatov, maar schoot de bal in het zijnet.

Frisse moed

Van Bronckhorst zal zijn ploeg lekker opgepept hebben na rust, want er kwam een heel ander Feyenoord uit de kleedkamers in Charkov. Ondanks de nieuwe energie van de Rotterdammers was het toch weer Shakhtar dat de bal tussen de palen kreeg. Na een goed uitgespeelde aanval tussen Ferreyra en Marlos belandde de bal uiteindelijk achter keeper Jones.

De koek was op

Feyenoord probeerde het nog wel, en kreeg nog een aantal kansjes om de aansluitingstreffer te maken, maar echt dichtbij kwamen de Rotterdammers niet meer. De ploeg staat met deze uitslag nog altijd puntloos onderaan in groep F. Manchester City won in Napels met 2-4 van Napoli en staat nog altijd ongeslagen bovenaan.