De FIFA en Rusland zien WK-organisatie helemaal zitten, nu de nationale ploeg nog

3 mei 2018

AP

Rusland is 'absoluut klaar' om gastheer te zijn voor het WK voetbal. Dat zei voorzitter Gianni Infantino van de FIFA in Sochi, 1 van de 11 speelsteden van het WK dat op 14 juni begint.


In aanwezigheid van de Russische president Vladimir Poetin en andere officials zei Infantino dat de voorbereidingen op het toernooi, dat een maand duurt, vrijwel zijn afgerond. "Rusland is absoluut klaar om de wereld te ontvangen, om een zomer vol festiviteiten in dit prachtige land te vieren", paaide de FIFA-baas het gastland.

Details
"99 procent van het werk is gedaan, het gaat nu nog om details.'' Poetin had Infantino in een persoonlijk onderhoud laten weten dat Rusland er alles aan zal doen om het toernooi aan de hoogste eisen te laten voldoen.

Nationale ploeg is dramatisch
Zorgen zijn er alleen wel over de staat van de nationale ploeg. Rusland was ten tijde van de loting in december zelfs het laagst gerangschikte land van alle deelnemers. "We hopen dat onze spelers alles zullen geven", zei Poetin. "En dat ze het wilskrachtige en compromisloze voetbal laten zien waar de fans hier van houden."