FIFA-kandidaat Infantino strijdlustig

18 januari 2016

AP
FIFA-kandidaat Infantino: Ik ga voor de zege

Kandidaat Gianni Infantino gelooft dat hij in februari tot FIFA-voorzitter gekozen kan worden nadat hij naar eigen zeggen veel steun heeft verworven in het Caribisch gebied. De voetbalbond van Barbabos heeft zelfs al zijn stem toegezegd aan de Zwitserse kandidaat die door de Europese voetbalbond UEFA naar voren werd geschoven nadat UEFA-voorzitter en favoriet Michel Platini in opspraak was geraakt.

Infantino en zijn concurrenten Jérôme Champagne en prins Ali bin Al-Hussein woonden afgelopen weekeinde een bijeenkomst bij van de Caribische voetbalunie CFU. Bij de CFU zijn 25 landen aangesloten die op 26 februari hun stem mogen uitbrengen bij de verkiezing voor de opvolger van Sepp Blatter.

Infantino is momenteel secretaris-generaal bij de UEFA en hij was in die functie jarenlang de rechterhand van Platini. ,,Ik ga voor de zege. Deze steun van buiten Europa geeft me nog meer kracht om tot het eind door te vechten om FIFA-voorzitter te worden'', vertelde Infantino maandag tegen persbureau Reuters.