Fiorentina en AC Milan scoren niet in Florence

admin • 01:33, 26-09-2016 / Laatste Update: 15:12, 12-12-2023

De confrontatie tussen Fiorentina en AC Milan in de Serie A heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen kwamen in stadion Artemio Franchi in Florence niet tot scoren: 0-0.

De thuisploeg kreeg de beste kans op een treffer, maar Josip Ilicic schoot halverwege de eerste helft een strafschop op de paal. AC Milan was in de slotfase nog dicht bij de winst met een halve omhaal van Carlos Bacca. De Colombiaanse spits zag zijn acrobatische inzet echter net naast het doel vliegen. In blessuretijd smeekten de bezoekers tevergeefs om een strafschop, toen invaller Luiz Adriano wel degelijk in de 16 werd neergelegd.

Plek 6

De Milanese ploeg blijft door het gelijkspel steken op de 6de plaats in de Italiaanse competitie, met 10 punten uit 6 wedstrijden. De achterstand op koploper Juventus bedraagt 5 punten. Fiorentina staat met 8 punten 11de.