‘Foto-rechten zitten transfer Dybala in de weg’

24 augustus 2019

BSR

Van een vertrek van Dybala bij Juventus wil het maar niet komen. Nadat transfers naar Manchester United en Tottenham Hotspur niet doorgingen, lijkt ook een overstap naar PSG een moeilijke opgave te worden. Volgens het Italiaanse Calciomercato hebben alle 3 de clubs problemen met zijn mediarechten.


De mediarechten (de rechten om een speler te gebruiken voor foto's of filmpjes) zijn namelijk niet van Juventus, maar van een ander bedrijf, Star Image. Belangrijk? Tegenwoordig zeker, want met beroemde voetballers kunnen clubs grote sponsorcontracten binnen hengelen. Wanneer een club als PSG deze rechten niet heeft, dan kunnen ze Dybala niet gebruiken om een bepaald merk te promoten. Oftewel, ze verdienen minder geld aan La Joya.

Reclame
De mediarechten van Neymar zijn bijvoorbeeld in het bezit van PSG. Daarmee kunnen ze ervoor zorgen dat hij in een reclamespotje van de hoofdsponsor komt.
Neymar-soap
Over Neymar gesproken, de Braziliaan zou eerst verkocht moeten worden als PSG Dybala wil binnenhalen. De aanvaller wordt nog steeds aan topclubs als Real Madrid, Juventus en Barcelona gelinkt.