Foutjes, bedankt! Watford profiteert optimaal van giga-blunders Arsenal en speelt gelijk (video’s)

15 september 2019

Imago Sport

Arsenal is door het oog van de naald gekropen in de uitwedstrijd tegen Watford. The Gunners kwamen op een 0-2 voorsprong via wie anders dan Pierre-Emerick Aubameyang, maar werden in de 2de helft totaal overlopen door Watford. Zij profiteerden optimaal van blunders achterin bij Arsenal en speelden meer dan verdiend gelijk: 2-2.


Watford leek er nog met de zege vandoor te gaan. Tom Cleverley schoot vanaf randje 16 richting goal, de bal vloog richting de kruising, maar gelukkig voor Arsenal kopte David Luiz de bal over. Ook in de 92ste minuut ging het nog bijna mis voor de uitploeg. Abdoulaye Doucouré perste er nog een fijne actie uit, alleen had niet meer de kracht om de winnende treffer binnen te schieten.

Auba on fire!
Arsenal domineerde de 1ste helft en leek op weg naar een simpele zege. Aubameyang scoorde eerst knap nadat-ie uit de draai de trekker overhaalde. De 0-2 was nóg mooier. Na een aanval over veel schijven was Aubameyang het eindstation. Hij tekende daarmee voor zijn 6de treffer dit seizoen.

De 0-1 én 0-2!
Centraal duo kost Arsenal de zege
Na rust was het spelbeeld totaal anders. Watford, waar Daryl Janmaat inviel, greep Arsenal bij de strot en The Gunners kwamen nauwelijks meer aan voetballen toe. Door een blunder van Sokratis kwam Watford terug in de wedstrijd. Al had die goal niet mogen tellen, omdat Deulofeu in het zestienmetergebied stond toen Bernd Leno de uittrap nam. Dat werd niet gezien door de VAR, dus: goal! Watford kwam langszij nadat Roberto Pereyra een pingel benutte.

In de slotfase kreeg Watford nog 2 goede mogelijkheden via Cleverley en Doucouré, maar de bal wilde er helaas voor Watford - en gelukkig voor Arsenal - niet in. Door de remise blijft Arsenal steken op de 7de plek met 8 punten uit 5 wedstrijden. Watford pakte het 2de puntje van het seizoen en blijft daardoor laatste. Liverpool is de koploper met 15 punten uit 5 wedstrijden.

Goals Watford!