Frank de Boer geeft winst met Atlanta weg door oud-pupil Bojan Krkic (video)

Trevor Wagener • 10:08, 30-09-2019 / Laatste Update: 20:13, 04-01-2024

Voetbalcoach Frank de Boer heeft maandag met Atlanta United in de slotfase een overwinning uit handen gegeven. 'The Five Stripes' speelden in Canada met 1-1 gelijk tegen Montreal Impact. Uitgerekend een oud-speler van De Boer deed hem 'pijn'.

Julian Gressel bracht Atlanta in de 53e minuut nog op voorsprong door de bal binnen te schieten na een fraaie combinatie met Emerson Hyndman, maar 10 minuten voor tijd ging het alsnog mis voor de ploeg van De Boer. Uitgerekend oud-Ajacied Bojan, die in het seizoen 2013/2014 op huurbasis voor Ajax speelde en toen De Boer als trainer had, tekende in de 81e minuut voor de gelijkmaker.

VARretje

Héctor Villalba leek Atlanta vlak daarna alsnog naar de zege te leiden, maar zijn doelpunt werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Het is de 2e wedstrijd op rij dat Atlanta niet weet te winnen. De regerend kampioen in de MLS verloor vorige week met duidelijke cijfers van New York City FC, de koploper in de Eastern Conference. Toen werd het 4-1.

Atlanta bezet nog altijd de 2e plek in de MLS met 55 punten, 6 minder dan New York City. Op 19 oktober gaan de play-offs van start in de MLS. Atlanta heeft zich daar al voor geplaatst.