Oud-speler Inter maakt Frank de Boer met de grond gelijk: ‘Slechtste ooit’

24 mei 2020

EPA

Verdediger Caner Erkin was niet bepaald het lievelingetje van Frank de Boer in zijn tijd als manager van Internazionale. Reden genoeg voor de Turk om nu een trap na te geven richting zijn oud-trainer. "Ik had echt grote dromen, maar die zijn vervlogen door een coach die er slechts 2,5 maand heeft gezeten."


Erkin vertrok van Fenerbahçe in 2016 naar Internazionale, waar hij al snel verhuurd werd aan Besiktas zonder een minuut in het blauwzwart. Na het seizoen 2016-2017 vertrok hij zelfs definitief naar Besiktas waar hij nu nog altijd speelt. Van zijn avontuur in Milaan had Erkin dus logischerwijs veel meer verwacht. Hij kwam met goedkeuring van Roberto Mancini, die hem in de voorbereiding nog kansen gaf, maar die nog voor de seizoensstart werd ontslagen en werd opgevolgd door De Boer. Die switch pakte totaal niet goed uit voor Erkin. "Zijn houding tegenover mij was helemaal niet plezierig. Hij liet me buiten de groep alsof ik een jeugdspeler was. Dat is niet acceptabel”, vertelt Erkin aan FcInternews.

'Hij manipuleerde me'
"Ik was teleurgesteld toen Mancini vertrok. Het was totaal respectloos en onbeleefd hoe De Boer me behandelde. Ik heb nooit begrepen waarom hij zo’n houding aannam. Ik heb nooit tot zijn plannen behoord sinds de dag dat hij in Italië was. Hij liet me uit het team in de laatste wedstrijd van de voorbereiding en daarna in de oefeningen die we deden. Ik moest apart trainen met een persoonlijke coach. Eigenlijk manipuleerde hij me om me te laten vertrekken. Zijn houding heeft mijn voetbalcarrière totaal veranderd en ik kan er geen verklaringen voor vinden.”


'Slechtste Inter-trainer ooit'
Volgens Erkin is het dus niet gek dat De Boer snel weg was - de huidige trainer van Atlanta United hield het 77 dagen vol in Milaan. "Iedereen wist wat voor persoon hij was. Daarom kan ik nog steeds niet begrijpen hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om bij een club als Internazionale aan de slag te gaan. Iedereen had kunnen weten dat zijn houding niet past bij de club. Na wat hij met me deed, kon ik geen positieve mening over hem hebben. Die zal ik natuurlijk nooit hebben. Of ik, net als Jonathan Biabiany (oud-speler Internazionale, red.), vind dat De Boer de slechtste coach in de historie van Inter is? Daar ben ik het totaal mee eens. Hij heeft gelijk. Ik had echt grote dromen, maar die zijn vervlogen door een coach die er slechts 2,5 maand heeft gezeten."