Frankfurt naar halve finale Duitse beker bij rentree Russ

Trevor Wagener • 21:48, 28-02-2017 / Laatste Update: 10:19, 08-01-2024

Eintracht Frankfurt heeft zich als 1e club geplaatst voor de halve finale van de DFB Pokal. De nummer 6 van de Bundesliga had het opvallend lastig met Arminia Bielefeld, dat op zichzelf op een armoedige 16e plaats op het 2e niveau terugvindt: 1-0.

Danny Blum maakte al in de 6e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Na rust kreeg Bielefeld de beste kansen, maar een passende bekerstunt bleef uit. Tot het hoogtepunt van de wedstrijd was het wachten tot de blessuretijd. In de 92ste minuut mocht Marco Russ, die 9 maanden aan de kant stond voor een behandeling aan teelbalkanker en sindsdien voor het eerst bij de wedstrijdselectie zat, tot groot enthousiasme van het thuispubliek invallen.

Sneeuw spelbreker

Voor vanavond stond ook de bekerwedstrijd tussen Sportfreunde Lotte en Borussia Dortmund op het programma. Door sneeuwval is het veld van de stuntploeg uit de 3e divisie onmogelijk te bespelen. Het is nog niet bekend wanneer de kwartfinale wordt ingehaald.