Frankrijk rekent in groep Oranje af met Zweden

admin • 23:55, 11-11-2016 / Laatste Update: 18:46, 07-01-2024

Frankrijk heeft de kraker in WK-kwalificatiegroep A tegen Zweden gewonnen. De verliezend EK-finalist kwam na rust op achterstand, maar stapte door goals van Paul Pogba en Dimitri Payet met een zwaarbevochten en gelukkige 2-1 zege van het veld.

Door de overwinning in het Stade de France gaat Frankrijk alleen aan kop in de poule, met tien punten uit vier duels. Zweden blijft steken op zeven punten en kan zondag worden achterhaald door het Nederlands elftal, dat bij winst op Luxemburg eveneens op zeven punten komt.

Frankrijk werd bij de winnende goal een handje geholpen door de arbitrage. De assistent zag over het hoofd dat Antoine Griezmann buitenspel stond en daarbij de Zweedse doelman Robin Olsen hinderde. De keeper verloor het duel, waarna Payet de bal simpel binnen kon schieten.

Zweden was na rust brutaal op voorsprong gekomen door een vrije trap van Emil Forsberg. Frankrijk werd daardoor wakker geschud en kwam snel daarna op gelijke hoogte, toen Pogba met behulp van Raphaël Varane raak kon koppen. Het omstreden doelpunt van Payet in de 65ste minuut kwam Zweden niet meer te boven, ondanks een enorme kans van invaller Isaac Thelin in de slotfase.