Frankrijk wint ook met 4-1, maar van de Bulgaren

anp

admin • 02:10, 08-10-2016 / Laatste Update: 18:06, 12-12-2023

Frankrijk heeft de 1e zege in de WK-kwalificatie binnen. Bulgarije werd thuis, net als Wit-Rusland door het Nederlands Elftal, met 4-1 verslagen. Les Bleus speelde bij vlagen indrukwekkend en boog een vroege achterstand binnen een mum van tijd om en won uiteindelijk eenvoudig.

Vroege pingel

Frankrijk kende in het Stade de France een valse start. Na 5 minuten benutte Mihail Aleksandrov een strafschop, gegeven nadat verdediger Bacaray Sagna Georgi Milanov ten val had gebracht. Lang mochten de Bulgaren niet genieten van die voorsprong.

Gameiro

Nog binnen het halfuur stonden de Fransen op voorsprong dankzij doelpunten van Kevin Gameiro, die scoorde na een knappe kopbal, en Dimitri Payet, die de aangever was bij de eerste treffer en bij de 2-1 zijn voorzet in de lange hoek zag verdwijnen.

Griezmann

7 minuten voor rust maakte Antoine Griezmann er zelfs 3-1 van. De steraanvaller van Atlético Madrid maakte dankbaar gebruik van slecht uitverdedigen van Dimitar Pirgov. Gameiro scoorde nog na rust zijn tweede treffer.