🎥| Fransen eisen hoofdrol op bij Real Madrid: goals Varane en Benzema, rood Mendy

Sjors Tanis • 16:00, 07-12-2019 / Laatste Update: 06:05, 05-01-2024

Real Madrid heeft voor de 4e keer op rij gewonnen in de Primera División. In eigen huis werd, weliswaar met de nodige moeite, afgerekend met laagvlieger Espanyol: 2-0. Op papier moest het voor De Koninklijke zaterdagmiddag een makkelijk klusje worden.

De thuisploeg stond zelfs 2e op doelsaldo, met evenveel punten als koploper Barcelona, terwijl de bezoekers 19de en voorlaatste stonden.

Varane breekt ban

Pas laat in de 1e helft brak Real de ban, dankzij Raphaël Varane. De verdediger was mee naar voren bij een corner, bleef hangen, en kreeg de bal even later voor zijn linker. Zijn schot in de verre hoek was doeltreffend: 1-0. In de 2e helft probeerde Espanyol het wel, maar in de 79ste minuut name Real definitief afstand. Karim Benzema schoot de 2-0 in de verre hoek, waarmee hij de 3 punten veiligstelde. Ook de rode kaart voor Ferland Mendy (2e geel) bracht Real niet meer aan het wankelen.

Op weg naar belangrijke reeks

Door de overwinning (de 4e op rij, waardoor Real nu 6 wedstrijden op rij ongeslagen is gebleven) leeft de ploeg van trainer Zinedine Zidane met een prima gevoel toe naar een cruciale reeks. Volgende week staat het uitduel met Valencia op de rol, een paar dagen later wordt in en tegen Barcelona El Clásico afgewerkt.