Fraser probeert combinatie Matavz-Castaignos uit tegen Nice: ‘Geen experiment, winst telt’

7 december 2017

Pro Shots

De Europa League-pot tussen Vitesse en OGC Nice geeft beide coaches de mogelijkheid om andere spelers aan het werk te zien. Lucien Favre geeft de jeugd van Nice een kans, terwijl Henk Fraser de combinatie Matavz-Castaignos aan het werk zien.


"We hebben in Europa niet kunnen halen wat we voor ogen hadden, namelijk 6 punten, en dat is teleurstellend", zegt Fraser aan de vooravond van het laatste Europese duel van het seizoen op de clubwebsite.

Volle bak
"Het publiek heeft ons tijdens de Europese wedstrijden uitstekend gesteund. Wij willen de groepsfase met opgeheven hoofd verlaten en gaan er alles aan doen om winnend af te sluiten."

Vitesse start naar verwachting met de aankopen Tim Matavz én Luc Castaignos aan de aftrap. "We hebben daar de afgelopen tijd veel op getraind. In theorie moet het kunnen en in praktijk lijkt dit een mooi moment om het te laten zien. En als ze elkaar inderdaad aanvullen, is het misschien ook een interessant wapen in de competitie."

Geen test
Fraser zal zijn basisploeg naar alle waarschijnlijkheid op meer plaatsen aanpassen. "Een hoop spelers liggen qua niveau dicht bij elkaar. Daarom praat ik niet over een A-, B- of C-team. Het is ook absoluut geen experiment, want alles wat we doen staat in het teken om een wedstrijd te winnen."

Gaat nergens meer om
Zijn collega Favre kan dankzij de zekere plaats in de knock-outfase van de Europa League ook met andere spelers beginnen. Sterspelers Mario Balotelli en Wesley Sneijder ontbreken in Arnhem. "Er zullen wat wijzigingen zijn, maar niet alleen beloftes", aldus Favre. "Dit is een wedstrijd, waarin we hopen dat spelers die weinig aan spelen toekomen zich kunnen laten zien. Het is een goede wedstrijd in Europa die we spelen om te winnen."