Fred Rutten nu al weg bij Anderlecht

16 april 2019

ANP

Fred Rutten is geen trainer meer van Anderlecht. De Nederlandse coach en de Belgische club hebben 'in goed overleg' besloten om niet verder te gaan. Daarmee komt een nieuw hoofdstuk aan het rampseizoen van de (top)club.


Rutten was pas kort in dienst van de club uit Brussel. Op 6 januari tekende hij zijn contract, die hij 3 maanden later dus al weer heeft ingeleverd.

Anderlecht geeft aan dat er 3 dagen overleg is geweest voordat de knoop is doorgehakt. "Rutten heeft beslist dat hij geen deel wil uitmaken van het sportieve plan van Anderlecht voor volgend seizoen. Aangezien hij de sportieve staf alle kansen wil geven om de toekomst optimaal voor te bereiden, zijn beide partijen overeengekomen om de samenwerking per direct stop te zetten."

Rampseizoen
Het gaat echt totaal niet lekker met Anderlecht. De club staat op dit moment 5e in de Belgische competitie, die ondertussen in de play off-fase is beland. Alle 3 de wedstrijden in die poule gingen verloren. Daarnaast is er grote onvrede bij de achterban van Anderlecht.

Afgelopen weekend maakten de supporters van de club er een puinhoop van in het stadion van Standard Luik. Ze gooiden vuurwerk op het veld, de wedstrijd werd gestaakt. Rutten is nu dus het kind van de rekening, al kunnen we ons ook goed voorstellen dat-ie er zelf heel erg klaar mee was.