Fred Rutten ontslagen bij Al Shabab na dramatische reeks

21 januari 2017

Pro Shots

Fred Rutten is niet langer meer de trainer van Al Shabab. De Nederlandse oefenmeester werd na 8 wedstrijden op rij zonder overwinning ontslagen door de club uit de Verenigde Arabische Emiraten.


De 0-4 nederlaag in eigen huis tegen Al Ittihad Kalba deed de clubleiding besluiten om Rutten op straat te zetten. De laatste overwinning dateerde van 25 november tegen Al Nasr (0-1). Bij Al Shabab staat overigens ook Ruud Boymans onder contract. De oud-spits van onder andere FC Utrecht werd door Rutten meegenomen naar Dubai.

Het officiële Twitter-account van Al Shabab bevestigt het vertrek. "De tijdelijke commissie voor het beheer van de voetbalclub heeft formeel besloten om de diensten van de Nederlander Fred Rutten te beëindigen en hoopt binnenkort een alternatieve coach te onthullen", aldus het statement van de club.

In het verleden was Rutten werkzaam bij FC Twente, Schalke 04, PSV, Vitesse en Feyenoord. Sinds mei 2016 had Rutten de leiding over Al Shabab. De club staat nu op de 8e plek in de competitie.