Fred Rutten wéér onderuit met Anderlecht, kan kampioenschap wel vergeten (video)

Martijn Baars • 22:31, 07-04-2019 / Laatste Update: 07:17, 05-01-2024

Fred Rutten blijft slecht presteren met Anderlecht. Hij verloor met zijn ploeg de thuiswedstrijd tegen FC Antwerp door een treffer in de slotfase van Dieumerci Mbokani (1-2). Anderlecht staat 5e op grote achterstand van koploper KRC Genk in de play-offs.

De nederlaag tegen FC Antwerp is al de 3e zeperd op rij. Donderdag verloor Rutten met zijn ploeg van Club Brugge (2-3), vorige week was koploper KRC Genk veel te sterk (0-3). De achterstand op de kop is inmiddels opgelopen tot liefst 12 punten.

Genk de koploper

Genk, inmiddels de gedoodverfde titelkandidaat, versloeg zaterdag al op eigen veld KAA Gent, dat 6e en laatste staat (2-1). De Oekraïner Roeslan Malinovskii scoorde in de slotfase van de 1e helft 2 keer voor de thuisploeg. 3 minuten voor tijd verhoogde Timothy Derijck even de spanning, maar de gelijkmaker bleef uit. Malinovskii kreeg in de extra tijd nog de rode kaart.

Club Brugge concurrent

Genk heeft nu 4 punten voorsprong op Club Brugge, dat maandag thuis speelt tegen Standard Luik.