🎥 | Voor alles een 1e keer: Frenkie de Jong krijgt rode kaart in derby tegen Espanyol

Trevor Wagener • 23:40, 04-01-2020 / Laatste Update: 02:04, 05-01-2024

Frenkie de Jong maakt de stadsderby tegen Espanyol niet af: de middenvelder van FC Barcelona kreeg in de 75ste minuut, bij een 1-2 voorsprong, zijn 2e gele en dus de rode kaart.

De Jong trok aan de noodrem nadat hij balverlies leed. Jonathan Calleri ging er als een haas vandoor, maar De Jong hield dat tegen en trok hem aan zijn shirt. Alleen... De Jong had al geel.

Numero dos

In de 2e helft kreeg hij ook al een gele prent vanwege een soortgelijke overtreding. Uit een vrije trap die De Jong in de 1e helft veroorzaakte, scoorde Espanyol de 1-0. Luis Suarez en Arturo Vidal trokken de stand vervolgens recht en in het voordeel van Blau Grana.

Het is Frenkie's 1e rode kaart. Zie z'n reactie, wat een teleurstelling! Hij moest sowieso het duel van Barcelona met Granada op 19 januari missen. Eerst speelt Barcelona nog voor de Spaanse Supercup in Saudi-Arabië.