Fulham komt met de schrik vrij in return tegen Cardiff, maar mag wel naar Wembley

30 juli 2020

BSR Agency

Fulham staat in de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League. Wie dat vorige week zei na de 2-0 zege van de ploeg bij Cardiff City, zat redelijk veilig met die stelling. Maar het kostte de ploeg donderdagavond nog een hoop moeite om die zege op het eigen Craven Cottage over de streep te trekken.


Het werd namelijk een zege voor Cardiff, dat vlak na rust de 1-2 binnenschoot. Fulham moest dus bijna 45 minuten lang zorgen dat het niet nóg een tegengoal om de oren kreeg. Dat lukte wonderwel prima.

Cardiff op jacht naar stunt
Cardiff kwam zich niet zomaar overgeven in Londen. Binnen 8 minuten had Curtis Nelson Cardiff alweer helemaal terug in de strijd gebracht met de 0-1. Hoewel Neeskens Kebano 24 seconden later ook al de 1-1 op het bord zette, gaf de ploeg uit Wales geen seconde op.

Uitgoals tellen niet dubbel
In de rust zette trainer Neil Harris Lee Tomlin in de ploeg. De invaller schoot 2 minuten na rust ook maar meteen raak: 1-2. Omdat uitdoelpunten in de play-offs niet dubbel tellen, was 1 goal meer van Cardiff alleen genoeg om er een verlenging uit te slepen. Dat was ze helaas niet gegund.

Tegen Brentford
Fulham staat dus op 4 augustus in de finale van de Championship-play-offs op Wembley, het iconische voetbalstadion in Londen. Tegenstander is dan Brentford, dat woensdagavond al Swansea City uitschakelde. De finale gaat over 1 wedstrijd. Brentford is de club van oud-Eredivisie-spelers Kamohelo Mokotjo (PEC Zwolle en FC Twente) en Ibrahim Dervisoglu (Sparta).