Van Gaal vindt kritiek op Kovac ongelofelijk: ‘Hij is kampioen geworden en won de beker’

17 juli 2019

BSR/Soccrates

Louis van Gaal is totaal niet te spreken over de kritiek die trainer Niko Kovac van Bayern München krijgt. Ondanks zijn successen ligt de coach onder vuur vanwege het moeizame spel van het afgelopen seizoen.


"Hij is kampioen geworden en heeft de beker veroverd met Bayern, maar toch is het nodig om negatief te schrijven. Ongelooflijk", zegt Van Gaal tegen Bild. Hij is juist wel tevreden en volgens hem verschilt de denkwijze van Kovac niet veel van zijn eigen manier van werken.

Ego
De 67-jarige Van Gaal was zelf in 2010 de trainer toen Bayern de 'dubbel' pakte. "Ik hoorde dat hij op mijn manier wil gaan voetballen. Dat streelt mijn ego wel. Iedereen houdt ervan om dit soort waardering te krijgen."

Jeugd krijgt een kans
De oud-bondscoach ziet dat Kovac nu kiest voor de jeugd bij de ‘Rekordmeister’. "Dat toont lef. Jonge spelers inspireren de ouderen in het elftal, zodat ze gedwongen worden om niet alles op de automatische piloot te spelen."Bayern München speelt woensdagnacht (5.00 uur) om de International Champions Cup tegen Arsenal.