Galatasaray neemt clublegende Hakan Sükür erelidmaatschap af

27 maart 2017

ANP
Galatasaray royeert clublegende Hakan Sükür

Hakan Süker is geroyeerd als erelid van Galatasaray. De oud-sterspeler, die een belangrijk aandeel had in de UEFA Cup-winst in 2000, moet net als 2750 andere leden van de Turkse topclub het veld ruimen omdat hij zijn 'jaarlijkse vergoedingen' niet zou hebben betaald.


De disciplinaire toezichthouders van de club uit Istanbul namen ook Arif Erdem zijn erelidmaatschap af. Hij speelde tussen 2000 en 2005 meer dan honderd duels voor Galatasaray.

Gülenbeweging
In Turkije wordt betwijfeld of het niet voldoen aan de financiële verplichtingen de werkelijke reden is om de leden te royeren. Sükür was een prominent lid van de Gülenbeweging, een organisatie die de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na de couppoging van vorige jaar als terroristische groepering heeft aangeduid.

Beledigen Erdogan
Ook zou de oud-speler Erdogan en zijn zoon hebben beledigd op Twitter. Hij riskeerde daarmee een celstraf van vier jaar. Sükür woont inmiddels in de Verenigde Staten.

Derde
Sükür, wiens voetbalcarrière van 1987 tot 2007 duurde, kende niet alleen successen bij Galatasaray, maar ook bij de Turkse nationale ploeg. De topscorer aller tijden van zijn land eindigde met Turkije op het WK van 2002 op de derde plaats.

Arrestatiebevel
In augustus vorig jaar werd bekend dat er een arrestatiebevel was uitgevaardigd voor de Turkse topschutter, waarmee hij tot persona non grata werd verklaard.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht