Galatasaray pakt koppositie in Turkije af van Basaksehir na derbyzege op Besiktas

EPA

Martijn Baars • 23:20, 05-05-2019 / Laatste Update: 13:31, 08-01-2024

Galatasaray is de nieuwe koploper in de Turkse competitie. De ploeg van Ryan Donk was met 2-0 te sterk voor stadsgenoot Besiktas.

Galatasaray profiteerde zo van het gelijkspel van Medipol Basaksehir. De ploeg van coach Fatih Terim heeft nu evenveel punten als Basaksehir, maar ‘Gala’ heeft een veel beter doelsaldo.

De thuisclub kwam vlak voor de rust op voorsprong door een goal van Henry Onyekuru. Fernando, die bij de openingsgoal voor de assist zorgde, maakte in de 55ste minuut zelf de 2-0.

Besiktas houdt kans op titel

Bij Besiktas speelde Jeremain Lens de hele wedstrijd. Zijn ploeg heeft met 4 punten achterstand en nog 3 speelrondes te gaan een minieme kans op de landstitel.