Gameiro en Diego Costa bezorgen Atlético 3 punten tegen Bilbao (video's)

REUTERS

Martijn Baars • 19:22, 18-02-2018 / Laatste Update: 09:21, 12-12-2023

Atlético Madrid blijft in het spoor van koploper FC Barcelona in de Spaanse competitie. De ploeg van Diego Simeone won met 2-0 van Athletic Bilbao, waardoor het gat met het nog altijd ongeslagen Barcelona 7 punten blijft.

De Franse aanvaller Kevin Gameiro maakte halverwege de tweede helft de openingstreffer voor Atlético Madrid. Gameiro was 8 minuten daarvoor in het veld gekomen voor middenvelder Koke. De assist bij de goal van Gameiro kwam van de linkervoet van Antoine Griezmann.

Tien minuten voor tijd maakte Diego Costa er op aangeven van Gameiro ook nog 2-0 van, waarmee de wedstrijd was gespeeld. Het was voor Costa zijn tweede competitietreffer sinds zijn rentree in Spanje begin januari.

Atlético Madrid heeft nu 9 punten voorsprong op nummer 3 Valencia, dat zaterdag in blessuretijd met 1-2 won bij Málaga. De bovenste 4 ploegen in Spanje plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. Athletic Bilbao presteert dit seizoen goed in de Europa League, maar de Baskische ploeg staat in de Spaanse competitie nu op een teleurstellende 14e plaats.