Gareth Bale mist de komende 3 interlands van Wales: ‘We hebben met hem gesproken’

30 september 2020

BSR Agency

Gareth Bale mist de komende 3 interlands van Wales. De aanvaller, die door Real Madrid is verhuurd aan zijn oude club Tottenham Hotspur, is nog niet hersteld van de knieblessure die hij eerder deze maand opliep. "We hebben met Gareth en de medische staf gesproken en hij is nog niet fit genoeg voor de komende 3 duels", zei bondscoach Ryan Giggs.


Wales treft Engeland op 8 oktober op Wembley vriendschappelijk. Daarna volgen duels in de Nations League tegen Ierland (11 oktober) en Bulgarije (14 oktober). De aanvoerder deed wel mee in de 1e 2 wedstrijden tegen Finland (1-0) en Bulgarije (1-0), maar kwam nog niet uit voor Tottenham.

Real Madrid
Bale verhuisde in 2013 voor zo'n 100 miljoen euro van Londen naar Madrid. De Welshman was daarmee een tijdje de duurste voetballer ter wereld. Hij won met de 'Koninklijke' onder meer 2 landstitels en 4 keer de Champions League (in 2014, 2016, 2017 en 2018). Voor de door blessures geplaagde aanvaller was dit seizoen geen plaats in de selectie van coach Zinedine Zidane.