Geblesseerde Kane mag dankzij coronacrisis nog hopen op rol bij Spurs

1 juni 2020

BSR Agency

Harry Kane vreesde dat hij dit seizoen niet meer in actie zou komen, maar als gevolg van de coronacrisis kan de topschutter van Tottenham Hotspur toch nog een bijdrage leveren. De spits is zo goed als volledig hersteld van een hamstringblessure, opgelopen op nieuwjaarsdag in het verloren duel met Southampton (1-0).


"Voor m'n hamstring was het fijn dat ik nu wat extra rust kon nemen om goed te herstellen", zegt Kane op de website van de Spurs. "Het waren wel 2 rare maanden. Iedereen moest wennen aan de situatie. Het is fijn om nu weer op het veld te kunnen staan met de jongens, om weer een beetje strijd te leveren en om de conditie weer op te krikken", aldus de spits. Als gevolg van de coronacrisis werd de Premier League in maart stilgelegd. Het is de bedoeling dat de Engelse voetbalcompetitie op 17 juni wordt hervat.

"Fysiek gezien ben ik weer helemaal fit. Maar het zal nog wel even duren tot ik weer volledig kan meedoen aan de groepstrainingen. Dat is voor mij 6 maanden geleden", aldus Kane, die in 20 competitieduels 11 doelpunten maakte.

"Ik voel me goed en scherp. Ik kijk er naar uit om weer wat wedstrijden te gaan spelen." Tottenham maakt een tegenvallend seizoen door en staat op de 8e plaats. De ploeg van manager José Mourinho moet klimmen op de ranglijst om Europees voetbal te halen.