Geburtstag! Deze 75 prijzen won Bayern München de afgelopen 120 jaar

27 februari 2020

BSR Agency

Dé Duitse voetbalgrootmacht viert donderdag zijn 120e verjaardag. Bayern München werd op 27 februari 1900 opgericht. In die afgelopen 120 jaar heeft Bayern de nodige prijzen binnengesleept. De prijzenkast moest wel worden verruild voor een prijzenkamer, want anders ga je al deze trofeeën nooit kwijt kunnen.


Wat wel knap is: Bayern weet niet alleen veel prijzen te winnen, maar ook veel verschillende prijzen. Samen met Manchester United, Ajax, Juventus en Chelsea is het de enige club die alle 3 de hoofdtoernooien van de UEFA op de erelijst heeft staan. De Europacup I/Champions League, de Europacup II en de UEFA Cup/Europa League.

En dan nu het lijstje van aantal titels per competitie.

Bundesliga: 29 keer
DFB Pokal: 19 keer
Duitse Super Cup: 7 keer
Liga Pokal: 6 keer
Champions League: 5 keer
Audi Cup: 3 keer
Intercontinentale cup: 2 keer
UEFA Europa League: 1 keer
UEFA Super Cup: 1 keer
WK voor clubteams: 1 keer
UEFA Cup Winners' Cup: 1 keer

29 keer kampioen, en 4 sterren op het shirt?!
De oplettende kijker ziet dat Bayern München met 4 kampioenssterren op het shirt speelt en 29 Bundesliga-titels heeft. Hoe kan dat dan? Volgens de Nederlandse regels zou dit inderdaad vreemd zijn. In Nederland krijgt een club een ster voor iedere 10 kampioenschappen. Zo staat Ajax na 34 kampioenschappen op 3 sterren.

In Duitsland werkt het net een beetje anders. Daar krijgt een club al een ster bij 3 kampioenschappen. Een 2e ster wordt toegevoegd bij 5 nationale titels. De 3e ster krijg je bij het 10e kampioenschap en bij de 20e krijg je een 4e ster.