‘Gecrasht vliegtuig waarin Sala en piloot zaten gevonden op zeebodem’

3 februari 2019

Het vliegtuig dat ongeveer 2 weken geleden van de radar verdween en waar voetballer Emiliano Sala en piloot David Ibbotson inzaten, is gevonden. Dat meldt de leider van de zoektocht op Twitter. Beide families zijn op de hoogte van het nieuws.


Privé-onderzoekers
Privé-onderzoekers speurden met 2 boten naar het vermiste toestel, nadat de officiële zoekactie zonder resultaat was gestaakt en via een online-actie na enkele dagen ruim 220.000 euro voor de zoektocht was ingezameld.

Maandagochtend meer informatie
Volgens een van de onderzoekers, David Mearns, heeft de boot FPV Morven het toestel zondagmorgen gevonden. Die locatie is met het Britse onderzoeksteam voor vliegtuigongelukken (AAIB) gedeeld, die het vliegtuig met het zoekschip GEO OCEAN III en een onderwaterrobot hebben geïdentificeerd. De AAIB maakt volgens Mearns maandagochtend meer bekend.

Vlucht naar Cardiff
De 28-jarige Sala en de piloot verdwenen op 21 januari. De voetballer vloog net van Nantes naar zijn nieuwe club Cardiff City in Wales. Daar kwam de Argentijn echter nooit aan. Het vliegtuig verdween maandagavond van de radar boven het Kanaal. Lang werd gezocht naar hem en de piloot, lang zonder succes. Tot vandaag dus, volgens Sky. Het vliegtuig zou volgens het medium zijn gelokaliseerd op de zeebodem.

Grote zoekacties rond de Kanaaleilanden hadden tot dusverre niets opgeleverd.