Geen 2e Engelse finale: Arsenal vliegt eruit, Roma eervol uitgeschakeld door United

Getty

Trevor Wagener • 00:55, 07-05-2021 / Laatste Update: 10:38, 08-01-2024

Villarreal speelt op woensdag 26 mei de Europa League-finale tegen Manchester United! In Londen bleef het in het Emirates Stadium 0-0. Doordat de Spanjaarden in eigen land met 2-1 wonnen zijn zij de finalist en ligt Arsenal eruit. United verloor bij Roma (3-2) dat álles gaf, maar door de eerdere 6-2 op Old Trafford kwam hun finaleplek niet echt in gevaar.

Het grootste gevaar in Londen kwam na een halfuur van de thuisploeg. Sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang raakte met een schot op de pantoffel net aan de paal. De Gabonees was sowieso de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, die koud in de 2e helft gevaarlijk werden via Nicolas Pépé.

Arsenal drong aan in de laatste fase van de wedstrijd. Voor zijn wissel raakte Aubameyang andermaal de paal en kopte Rob Holding over. Invaller Gabriel Martinelli zag zijn poging overgaan, waarna Arsenal aandrong en alles gaf maar niet meer scoorde.

United met Van de Beek in Rome

Donny van de Beek maakte zowaar de 90 minuten vol in Italië. De Engelsen kwamen via Edinson Cavani nog op voorsprong en op 2-2 (Edin Dzeko en Bryan Cristante hielpen Roma op weg), maar dankzij de pas 19-jarige Nicola Zalewski vertrokken de Romeinen met opgeheven hoofd van het veld. Zijn inzet was onhoudbaar nadat Alex Telles de bal tevergeefs blokkeerde.

Bij Roma maakte Rick Karsdorp de wedstrijd vol. Hij kreeg in de 72ste minuut geel nadat hij Mason Greenwood duwde en Cavani daar wat van zei. Beide kemphanen gingen dan ook op de bon.

Mason Greenwood was pushed by Rick Karsdorp...

Edinson Cavani wasn't having any of it 😂 pic.twitter.com/b7m56iyK0Z

— Football on BT Sport (@btsportfootball) May 6, 2021

Wanneer is de Europa League finale?

26 mei dus, op een woensdag. De finale is in Polen. Stadion Miejski in Gdańsk is het decor.