Gekke Montpellier-voorzitter Nicollin overleden op 74ste verjaardag

29 juni 2017

REUTES

De markante voorzitter Louis Nicollin is donderdag op zijn 74ste verjaardag overleden aan een hartaanval. Nicollin was vanaf 1974 voorzitter van de Franse voetbalclub Montpellier HSC, waarmee hij in 2012 kampioen van Frankrijk werd.

Nicollin vergaarde rijkdom als eigenaar van het familiebedrijf Groupe Nicollin, een grote vuilnisophaaldienst in Frankrijk. In 1974 werd hij voorzitter van Montpellier Hérault Sport Club, dat onder zijn leiding opklom van de Ligue 2 naar de Ligue 1. In 1987 werd Montpellier al eens kampioen van de Ligue 2, maar in 2012 volgde de kroon op het werk van Nicollin toen zijn club kampioen van Frankrijk werd.

Gekke Nicollin
Nicollin was een groot voetballiefhebber en verzamelde ook shirts van andere clubs. Zijn collectie zou bestaan uit meer dan 5000 originele voetbalshirts, waarvan vele waren gedragen door internationale topspelers. Nicollin stond bekend als een gepassioneerde en temperamentvolle voorzitter, die soms over de schreef ging. De lijst met incidenten in zijn 43-jarige periode als voorzitter van Montpellier is dan ook lang.

Na het landskampioenschap in 2012 besloot Nicollin zijn grijze haar te verven in de clubkleuren van Montpellier: blauw en oranje.


MHSC on Twitter


C'est avec une immense tristesse que nous avons appris le décès de notre Président Louis Nicollin ce jeudi 29 juin


Jean-Paul Rison on Twitter


Triest nieuws: De markantste voorzitter van Frankrijk, Louis Nicollin van Montpellier, is overleden op zijn 74e verjaardag.