Gemakkelijke overwinningen voor koplopers Engeland, Oekraïne en IJsland in EK-kwalificatie

BSR

admin • 22:03, 07-09-2019 / Laatste Update: 16:00, 08-01-2024

Engeland Oekraïne en IJsland zijn niet in de problemen gekomen tijdens hun kwalificatiepotjes. Alle 3 de landen, die om 18.00 uur begonnen aan hun wedstrijden, zijn daarmee voorlopig koploper in hun poule. Hieronder check je een overzicht van de wedstrijden.

Groep A: Engeland - Bulgarije (4-0)

Met Kosovo, Tsjechië, Bulgarije en Montenegro zit Engeland niet in een bijster taaie groep. Vanavond bleek dat maar eens, toen de Engelsen vrij gemakkelijk Bulgarije oprolden. Voor Harry Kane was het een uitgelezen avond om aan zijn doelpuntentotaal te werken. Na 24 minuten lag de 1e erin en vlak na de 2e helft mikte Kane er ook nog een pingel in. In de 73e minuut legde Kane opnieuw succesvol aan vanaf 11 meter. Raheem Sterling had daarvoor al voor de 3e van de avond gezorgd, waardoor Engeland zich simpel naar een 4-0 eindstand kon voetballen.

Groep B: Litouwen - Oekraïne (0-3)

Oekraïne zit met Servië en Portugal in een sterkere groep. Mede doordat de Portugezen meededen aan het eindtoernooi van de Nations League (en daardoor minder gespeeld hebben) staan de Geel-Blauwen voorlopig dik bovenaan. Zaterdagavond wonnen de Oekraïners met 3-0 van hekkensluiter Litouwen, waardoor ze nu 13 punten uit 5 wedstrijden hebben.

Oud PSV'er Oleksandr Zinchenko zorgde voor het openingsdoelpunt. Daarna waren Marlos en en Roeslan Malinovski verantwoordelijk voor de eindstand.

Portugal komt zaterdagavond om 20.45 in acie

Groep H: IJsland - Moldavië (3-0)

De ploeg van IJsland presteert al jaren sterk. Na een geweldig EK 2016 stonden ze er op het WK van 2018 weer. Het zou goed kunnen dat ze zich komende zomer opnieuw melden op het eindtoernooi. Zaterdag wonnen de mannen in Reykjavik met 3-0 van Moldavië, samen met Andorra veruit de zwakste broeder van die poule. IJsland heeft nu 12 punten uit 5 potjes. Omdat Frankrijk nog een wedstrijd minder gespeeld heeft, staat IJsland nu met 3 punten van de wereldkampioen bovenaan.

Bij IJsland stond oud-Ajacied Kolbeinn Sigthórsson in de basis. Hij zorgde voor de 1e treffer. Birkir Bjarnasson en Jón Dadi Bodvarsson maakten in de 2e helft de klus af.

Frankrijk komt zaterdagavond om 20.45 in actie.