Genk houdt koploper Club Brugge in vizier

ProShots

Sjors Tanis • 00:09, 24-09-2018 / Laatste Update: 06:51, 08-01-2024

KRC Genk blijft in de Belgische competitie koploper Club Brugge goed volgen. De nummer 2 versloeg Cercle Brugge met 5-2. Leandro Trossard was de grote man bij de bezoekers. Hij scoorde 3 keer.

Genk heeft na 8 speelronden 2 punten minder dan Club Brugge. De landskampioen won het lastige uitduel bij rivaal AA Gent met 4-0. Wesley Moraes, 2 jaar geleden overgenomen van Trencin, was de uitblinker met een hattrick in de 2e helft.

Groeneveld trefzeker

In Gent zette Jong Oranje-international Arnaut Danjuma Groeneveld Brugge na ruim een half uur op voorsprong. Het was al de 4e treffer van dit seizoen voor de aanvaller. In de 50e minuut was het 2-0: Wesley Moraes trof doel, op aangeven van Groeneveld. De 21-jarige Braziliaan scoorde opnieuw in de 75e en de 82e minuut. Aanvoerder Ruud Vormer was verantwoordelijk voor de assist voor het 2e doelpunt van Moraes.

Anderlecht versloeg Standard Luik diep in blessuretijd met 2-1. De Gambiaan Bubacarr Sanneh kopte raak. Anderlecht staat 3e, 6 punten achter Club Brugge.