Genk-speler onterecht van diefstal beschuldigd: ‘Ze zochten een zwarte met dreads’ (video)

12 september 2019

BSR

Dieumerci Ndongala, buitenspeler van het Belgische KRC Genk, beleefde deze week een erg vervelend moment. De Congolees werd verdacht van diefstal in de H&M in het plaatsj Vilvoorde en werd staande gehouden door de politie.


Op zijn Instagramaccount deed de 28-jarige Ndongala een boekje over over het misverstand. Hij was terecht niet blij. "Ze zochten vast 'een zwarte man met dreadlocks'. Ik laat het hier niet bij zitten.". H&M bood de speler haar verontschuldigingen aan.Onschuldig
"Ik ging wat dingen kopen voor de kinderen in H&M, ondanks dat ik niet echt van die winkel hou", opent de international van Congo. Toen hij, nadat hij alles betaald had, bij het naar buitengaan door een politiepatrouille plots bevolen werd halt te houden.

"De mevrouw van de winkel had hen gebeld. Ik ben gefouilleerd en mijn zak werd gecheckt maar ik heb niks gestolen. Dit is een schande. Nadat alles uitgeklaard was, heb ik mijn gekochte spullen teruggegeven en mijn geld teruggeëist." Waarschijnlijk zal de voetballer een klacht indienen tegen H&M. Via woordvoerster Marianne Nerinckx bood de H&M haar verontschuldigingen aan Ndongala aan.

Veel diefstallen
"In die winkel in Vilvoorde hebben we de laatste tijd veel last van diefstallen. De politie heeft daarop gezegd dat we hen direct moesten verwittigen als er zich nog eens iets voordeed. Meneer Ndongala zou zich verdacht gedragen hebben en dus hebben we meteen de politie gebeld, maar na controle door de agenten bleek dat hij betaald had." Doe niet aan willekeur, mensen!