Genk wint uitgestelde 'oefenpot' van Sassuolo

admin • 15:37, 09-12-2016 / Laatste Update: 20:54, 07-01-2024

Racing Gek heeft het inhaalduel tegen Sassuolo vrijdagmiddag gewonnen. De Belgen scoorden in Italië 2 keer en pakken daardoor de groepswinst: 0-2.

De wedstrijd werd donderdagavond afgelast vanwege hevige mist en daarom verzet naar vrijdagmiddag 12.30 uur. Aan het weer lag het vrijdag niet. 17 uur en 30 minuten later dan gepland begon Racing Genk in Italië onder een stralende zon aan zijn laatste groepswedstrijd. Echt veel stond er niet meer op het spel voor de Belgen. Niet verliezen en Genk werd groepswinnaar. Voor Sassuolo zat de Europa League er al op.

Oefenpot

Meer dan een veredelde oefenpot was het niet. Genk toonde wel goede wil en was soms dreigend. De Belgen kwamen goed uit de kleedkamer. Samatta liet de openingsgoal liggen. Uitstel van executie, want enkele minuten later gingen de netten wel tekeer. Samatta lag nu aan de basis van de goal. Heynen rondde feilloos af.

0-2

Pegolo hield daarna Karelis van de 0-2. Sassuolo wou zijn Europese campagne niet afsluiten met een nederlaag en ging op zoek naar de gelijkmaker. Mazzitelli knalde de beste kans op de dwarsligger. Genk weerstond de Italiaanse druk en via Trossard nam het 10 minuten voor tijd alle twijfels weg: 0-2

Ajax of AZ?

De kans zit erin dat Genk Ajax treft in de volgende ronde. Benieuwd welke ploegen allemaal door zijn? Check 't overzicht hierrr.