Genoa gaat af als een gieter in bekertoernooi: Derdeklasser te sterk na strafschoppen

admin • 23:52, 06-12-2018 / Laatste Update: 01:51, 05-01-2024

Genoa is uitgeschakeld in de nationale bekerstrijd van Italië. De formatie uit de Serie A verloor na strafschoppen (6-7) van Virtus Entella, dat uitkomt op het 3de niveau.

Na 90 minuten was het 2-2. Simone Icardi zette de gasten 2 keer op voorsprong, steeds maakte de Pool Krzysztof Piatek uit een strafschop gelijk. De laatste keer deed hij dat 4 minuten voor tijd.

Penalty's

In de 109de minuut benutte Genoa opnieuw een strafschop, nu dankzij Gianluca Lapadula. In blessuretijd maakte de Hongaar Krisztian Adorjan vervolgens de 3-3. In de reeks van penalty's kwam de beslissende misser op naam van Lapadula. Virtus Entella plaatste zich met het succes voor de achtste finales. Daar voegen zich voor het eerst ook de beste 88 clubs van vorig seizoen uit de Serie A bij.