Getafe maakt kans op 1ste Champions League-deelname ooit

18 mei 2019

Getty Images

Barcelona is al kampioen en Real Madrid eindigt het rampseizoen sowieso als 3de, maar de 4de plek verdient de meeste aandacht. Valencia, Sevilla én Getafe maken allen nog kans op een Champions League-ticket op de laatste speeldag in Spanje.


Nummer 6 Sevilla lijkt met nummer 7 Athletic de Bilbao de lastigste tegenstander te treffen. Valencia moet op haar beurt op bezoek bij Real Valladolid de 4de plek zien veilig te stellen.

Stuntteam, oude topclub Valencia of Promes?
Stuntploeg Getafe mag het thuis tegen Villarreal proberen om voor het eerst in de geschiedenis(!) Champions League-voetbal te spelen in 't komende seizoen. Valladolid en Villarreal hebben zich al veilig gespeeld, maar de verschillen zijn verder miniem. Zo heeft Valencia een doelsaldo van +14 en Getafe en Sevilla allebei +13. De ploeg van Quincy Promes moet hopen op een misstap van beide clubs, aangezien het 2 punten minder heeft. Het belooft een heet middagje te worden in Spanje.

Aanvalsduo Getafe
Onder leiding van het oude aanvalsduo Jorge Molina (37) en Jaime Mata (30) heeft Getafe heel het seizoen al constant gepresteerd. Beide heren vonden 14 keer het net en waren samen goed voor 10 assists. Met behulp van een sterke 4-4-2 opstelling en een mix van jong en oud kan de club uit Madrid tot op de laatste speeldag meedoen om een Champions League-plek. Mocht de club het miljardenbal niet halen, dan kan het met opgeheven hoofd genoegen nemen met een plek in de Europa League. Dat toernooi haalde ze voor het laatst in het seizoen 2010-2011.

Stand laatste speelronde Primera Division, Spanje

4. Valencia - 58 punten - doelsaldo: +14
5. Getafe - 58 punten - doelsaldo: +13
6. Sevilla - 56 punten - doelsaldo: +13