Ghana plaatst zich voor kwartfinale Afrika Cup

AD

admin • 20:17, 21-01-2017 / Laatste Update: 15:44, 12-12-2023

Ghana heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Afrika Cup in gastland Gabon. Tegen Mali won de titelkandidaat nipt met 1-0.

Ghana lijkt voorlopig patent te hebben op die uitslag, want eerder werd in de poule ook Oeganda met 1-0 verslagen. Na 2 van de 3 wedstrijden is Ghana dankzij die overwinningen wel zeker van een plek in de kwartfinale van het toernooi.

Asamoah Gyan

Gyan, inmiddels alweer bijna veteraan en bekend van zijn tijd bij bijvoorbeeld Udinese en Rennes, maakte al voor rust (in de 21e minuut) de enige goal in de wedstrijd. Tegenwoordig speelt hij voor Shanghai FC, maar is-ie uitgeleend aan het Qatarese Al Ahli.

Egypte

Egypte en Oeganda maken ook deel uit van poule B. Zij moeten zaterdagavond tegen elkaar. Bij winst is Egypte ook zo goed als zeker van de kwartfinales.

Mogelijk tegen Senegal

Tegen wie Ghana het mag opnemen, is nog niet bekend. Wel is al zeker dat Senegal 1 van de mogelijke tegenstanders is.