Giga-stunt! Eintracht Frankfurt snoept DFB Pokal voor neus Bayern weg

Proshots

admin • 00:03, 20-05-2018 / Laatste Update: 13:37, 12-12-2023

Eintracht Frankfurt heeft voor een verrassing van jewelste gezorgd in de finale om de DFB Pokal. De nummer 8 van het afgelopen seizoen in de Bundesliga was met 3-1 te sterk voor landskampioen Bayern München.

Met deze overwinning komt Frankfurt-trainer Niko Kovac komend seizoen meteen lekker binnen bij Bayern. De Duitse Kroaat volgt in München namelijk Jupp Heynckes op.

Nederlanders

In Berlijn stonden Jetro Willems en Jonathan de Guzman in de basis bij Frankfurt. Arjen Robben ontbrak aan de andere kant. Hij was - as usual - nog geblesseerd.

Brutale voorsprong

Frankfurt begon brutaal aan de wedstrijd en stond al na 11 minuten op een 1-0 voorsprong door Ante Rebic. Hij strafte balverlies van James Rodriquez genadeloos af.

Lewa!

Voor rust lukte het Bayern niet om wat terug te doen, maar 8 minuten na de thee was het wel raak. Rots in de branding Robert Lewandowski deed weer eens waar 'ie zo goed in is: het net laten bollen.

Videoref

Beide teams leken vervolgens af te stevenen op een verlenging. Totdat Rebic in de 82e minuut weer wist te scoren. Even leek het erop dat hij hands had gemaakt in de opbouw naar de goal, maar na overleg met de videoref keurde de scheids het doelpunt toch goed.

Krankzinnig slot

In de blessuretijd claimde Bayern nog een penalty, waarop de scheids besloot weer de videoref te raadplegen. Die vond het niks en de landskampioen kreeg gewoon een corner. Frankfurt ving de afvallende bal op en aangezien München-goalie Sven Ulreich mee was gegaan voor de hoekschop, was het doel aan de overkant leeg. Mijat Gaćinović snelde er dan ook heen en maakte de beslissende 3-1.