Gigantische schorsingen in Turkije, Donk 6 duels aan de kant

8 november 2018

ANP

Vrijdag liep het na afloop van het duel tussen Galatasaray en Fenerbahçe volledig uit de hand. Na het laatste fluitsignaal gingen spelers en staf met elkaar op de vuist en werd Fener-speler Jailson door compleet Gala achterna gezeten. Er hingen hoge schorsingen in de lucht.


Donderdag is er duidelijkheid gekomen over die schorsingen. De beslissingen van de Turkse voetbalbond zijn, op z'n zachtst gezegd, niet mild. Ryan Donk moet de komende 6 wedstrijden toekijken, trainer Fatih Terim is 7 duels geschorst en zijn assistent Hasan Şaş zelfs 8 wedstrijden.

Naast deze 3 zijn ook Galatasaray-spelers Badou Ndiaye (5 wedstrijden), Garry Mendes Rodrigues (3 wedstrijden) en Fenerbahçe-spelers Roberto Soldado (6 wedstrijden) en Jailson (8 wedstrijden) geschorst. Laatstgenoemde krijgt de schorsing vanwege een klap in het gezicht van Younes Belhanda.

Hoge boetes
Naast de torenhoge schorsingen, moet er ook heel wat Turkse lira betaald worden als boete. Donk mag 15.000 lira aftikken en ook zijn medespelers moeten betalen. Coach Terim moet 65.000 lira, meer dan 10.000 euro, betalen. De Fener-spelers betalen bij elkaar meer dan 35.000 lira.