Giggs roept dronken Lawrence ‘gewoon’ op bij Wales voor EK-kwalificatie

3 oktober 2019

Getty Images

Hoewel aanvaller Tom Lawrence van Derby County onlangs dronken achter het stuur werd gepakt, is hij 'gewoon' opgeroepen voor de nationale selectie van Wales. Bondscoach Ryan Giggs wil de 25-jarige Lawrence erbij hebben voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Slowakije (10 oktober in Trnava) en Kroatië (13 oktober in Cardiff).


Lawrence werd eind vorige maand samen met teamgenoot Mason Bennett opgepakt. Ze waren na een avondje stappen met een deel van de selectie van Derby County dronken achter het stuur gekropen. Ze veroorzaakten een botsing waarbij aanvoerder Richard Keogh een zware knieblessure opliep. Voor de Engelse verdediger is het seizoen daardoor al voorbij.

Cocu
Derby County stond flink voor schut door het uit de hand gelopen teamuitje. Lawrence bleef vorige week aan de kant in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Birmingham City, maar manager Phillip Cocu liet hem woensdag wel weer spelen tegen Barnsley (2-2). Ook Giggs ziet geen reden om Lawrence thuis te laten voor de komende interlands.

Stand Groep E
Middenvelder Aaron Ramsey van Juventus keert terug in de groep. Hij miste de start van de EK-kwalificatie vanwege fysieke problemen. Vedette Gareth Bale is ook van de partij. Wales heeft in groep E na 4 wedstrijden 6 punten. Kroatië gaat aan kop met 10 uit 5, gevolgd door Slowakije en Hongarije (9 uit 5).