Gladbach legt 16-jarig Amerikaans talent vast voor de toekomst

14 november 2019

BSR Agency

Borussia Mönchengladbach heeft zich nu al verzekerd van de komst van Joseph Scally. De 16-jarige Amerikaanse verdediger blijft nog wel 1 jaar in eigen land voetballen bij New York City FC. Scally komt in januari 2021 naar Duitsland.


De jonge verdediger staat bekend als een van de grootste Amerikaanse talenten in jaren. Scally kreeg al in mei vorig jaar een profcontract bij New York City. Alleen Freddy Adu was jonger toen hij als prof aan de slag ging in de MLS. Scally kwam al eens in actie in een bekerwedstrijd van New York City, maar tot een debuut in de MLS kwam het nog niet. 

WK onder 17
De Amerikaan deed onlangs met zijn land mee aan het WK voor spelers onder 17 jaar in Brazilië. ‘Team USA’ bleef daar steken in de groepsfase, na een nederlaag in de laatste wedstrijd tegen Oranje onder 17 (4-0).

1 januari 2021
"We zien veel potentie in Joe en kijken uit naar zijn komst in januari 2021",  zei technisch directeur Max Eberl van Borussia Mönchengladbach. "Hij is een toptalent, die we al lang volgen." Op 1 januari 2021, een dag na zijn 18de verjaardag, komt Scally naar de Bundesliga.