Gnabry op laatste moment bij wedstrijdselectie Bayern en zorgt in z'n eentje voor overwinning

Pro Shots / Witters

admin • 18:38, 01-12-2018 / Laatste Update: 09:48, 05-01-2024

Niet Arjen Robben of Robert Lewandowski, maar het Duitse talent Serge Gnabry was vanmiddag de ster bij Bayern München. De aanvaller deed zijn oude club Werder Bremen met 2 goals even flink pijn (1-2).

Met pas 1 goal en hevige concurrentie in de aanval van Bayern München was het nog niet het seizoen van Serge Gnabry. De 23-jarige aanvaller stond ook vandaag eigenlijk helemaal niet op het wedstrijdformulier in het Weser-stadion. Hij zou weer de bank warm houden, totdat Arjen Robben in de warming-up geblesseerd uitviel.

Bayern voetbalt matig

Gnabry bleek een hele lekkere vervanger voor Robben. Bayern speelde opnieuw niet overtuigend, maar met 2 goals bezorgde de in Stuttgart geboren aanvaller zijn trainer Niko Kovac een steuntje in de rug en zijn club aansluiting bij lijstaanvoerder Borussia Dortmund en runner-up Borussia Mönchengladbach.

Gnabry maakte de 0-1 en - kort na de rust - de 1-2, nadat Werder Bremen na 32 minuten via Yuya Osako op 1-1 was gekomen.

Bremen met Ajax-tintje

Bij Werder Bremen speelde de onopvallende oud-Ajacied Davy Klaassen het hele duel. Een andere oud-Ajacied,  Niklas Moisander, haalde het einde niet. De Finse verdediger van Werder Bremen werd in de blessuretijd met rood, na 2 keer geel, uit het veld gestuurd.