Gnabry schiet CL-droom van Chelsea in 202 seconden aan diggelen

Imago Sport

Brian Vesseur • 23:51, 25-02-2020 / Laatste Update: 05:50, 05-01-2024

Bayern München staat met 1,5 been in de kwartfinale van de Champions League. Op bezoek bij Chelsea wonnen de Duitsers dinsdagavond met 3-0. Deze gunstige uitgangspositie heeft Bayern te danken aan Serge Gnabry en Robert Lewandowski.

Gnabry knalde de bezoekers vlak na rust op voorsprong, na een lekker 1-2'tje met Lewandowski. Precies 202 seconden later lag ook de 2-0 in het netje, wederom van de voet van Gnabry en wederom met een assist van Lewa.

Lewandowski

Lewandowski scoort dit seizoen aan de lopende band, maar in de knock-outfase van de Champions League was scoren al even niet gelukt. Tot de 76e minuut van dit duel: Chelsea ging wat aanvallender spelen en Bayern kon via de counter scoren. Alphonso Davies gaf voor, de Poolse spits werkte af: 3-0. Marcos Alonso kreeg in de slotfase nog een rode kaart nadat hij Lewandowski sloeg.

Bayern blijft door de zege onoverwinnelijk in de Champions League. Naast deze zege won Der Rekordmeister ook alle groepsduels voor de winterstop.

Wat kan Chelsea nog?

Mocht Chelsea nog door willen gaan, moeten ze in München minimaal 3 keer scoren. Bij een 3-0 overwinning dwingen ze in ieder geval verlenging af. Al met al een lastige, zo niet onmogelijke klus.

Check hier de 1-0 en 2-0 van Gnabry:

Check hier de 3-0 van Lewandowski: