Goal van Justin Kluivert helpt Nice niet bij jacht op Europees voetbal

ProShots

Marcel Roes • 01:18, 15-05-2022 / Laatste Update: 03:58, 08-01-2024

OGC Nice moet ondanks een goal van Justin Kluivert tegen Lille vrezen voor het mislopen van Europees voetbal volgend seizoen. De Franse subtopper verloor het thuisduel met 3-1. De concurrenten voor Europese tickets wonnen wel op de voorlaatste speeldag van de Ligue 1.

De openingstreffer van Kluivert viel in de 31ste minuut. Ook Pablo Rosario stond in de basis bij Nice. Doelpunten van Jonathan David en Timothy Wea na rust zorgden uiteindelijk voor de nederlaag van Nice tegen Lille, waar verdediger Sven Botman ontbrak.

Nice staat 6e met 63 punten. Nummer 5 RC Strasbourg heeft evenveel punten en Stade Rennes staat met 2 punten meer op de 4e plek. Die plaats betekent aan het einde van het seizoen, waarvan nog een wedstrijd resteert, plaatsing voor de Europa League. De club die 5e wordt plaatst zich voor de Conference League.