Goals in 85e en 87e minuut redden ManUnited tegen Middlesbrough (video's)

Martijn Baars • 18:51, 31-12-2016 / Laatste Update: 20:11, 12-12-2023

Het leek er tot de 85e minuut helemaal niet op, maar Manchester United heeft met 2-1 gewonnen van Middlesbrough. Op Old Trafford miste de thuisclub kans op kans en leek dat te moeten bekopen met een nederlaag. In de 67e minuut gaf de bezoekende club Man Utd namelijk een lesje effectiviteit en scoorde Grant Leadbitter de 0-1. Pas in de 85e en 87e minuut maakten Anthony Martial en Paul Pogba de 1-1 en 2-1.

Zit je in de app en wil je de goals graag zien? Klik dan hier!

Middlesbrough was dit seizoen sowieso opvallend goed tegen de traditionele topploegen. Zo haalde trainer Aitor Karanka met zijn ploeg ook al een punt bij zowel Arsenal als Manchester City. Tegen United was de nummer 15 van de Premier League ook dicht bij, maar zag het een wondertje in de slotfase stranden.

Goal Martial: 1-1

Binnen een minuut: United pakt 2-1 voorsprong

Geluk, pech en paal

Adama Traoré brak na 2 minuten al door de United-defensie heen en had 2 ploeggenoten bij zich, maar de Middlesbrough-spits punterde heel slordig naast. Na dik een kwartier was ManUnited aan de andere kant het dichtst bij een goal. Paul Pogba maakte in buitenspelpositie een omhaal, maar raakte de paal. De grensrechter vlagde niet, dus als de Franse middenvelder had gescoord, had hij misschien wel de mooiste United-goal van 2016 gemaakt.

Afgekeurde goal Zlatan

De paal was sowieso een sta-in-de-weg voor United. Want nog in de eerste helft raakte ook Anthony Martial de paal. Vlak voor rust leken The Mancunians dan écht op 1-0 te komen. Zlatan Ibrahimovic scoorde met de onderkant van zijn voet, maar zijn goal werd afgekeurd. Waarom weet niemand.