Goed nieuws voor Vormer: middenvelder alsnog vrijgesproken voor vermeende straatrace

24 maart 2023

Getty Images

Ruud Vormer is vrijdag vrijgesproken voor ‘aansporen tot overdreven snelheid’. De Nederlandse voetballer die nu bij Zulte Waregem speelt, werd eerder veroordeeld voor de feiten, maar kon door een sleutelbeenbreuk niet aanwezig zijn tijdens dat proces. Hij tekende beroep aan, met succes.


De politie van Maldegem zette Vormer aan de kant op de Expresweg in Maldegem. Zij dachten gezien te hebben hoe hij met brullende motor samen met een 2e wagen op hoge snelheid van rood licht naar rood licht reed. De bestuurders zouden elkaar aangespoord hebben om te racen.

Beroep
Voor die feiten werd Vormer in februari voor de rechter gebracht. Op dat moment had hij zijn sleutelbeen gebroken, waardoor hij niet aanwezig kon zijn. Hij werd bij verstek veroordeeld, maar tekende meteen beroep aan en verscheen vrijdag voor de rechter.

Die hoefde niet lang na te denken en sprak de voormalig Oranje-international vrij voor de feiten. "Er is geen enkel bewijs dat u een andere bestuurder hebt aangespoord tot overdreven snelheid", klonk het kort. Vormer verliet dan ook tevreden de rechtszaal.