Goretzka: 'Voor Oranje geen extra motivatie nodig'

BSR

admin • 00:32, 21-03-2019 / Laatste Update: 14:57, 08-01-2024

Leon Goretzka beleefde voor Duitland een prima invalbeurt in de wedstrijd tegen Servië 1-1. De middenvelder van Bayern München maakte de gelijkmaker, maar toch baalde hij dat het daar bij bleef.

,,Dit was te weinig. We hadden meer rendement uit onze kansen moeten halen. Dan zondag in Amsterdam tegen Oranje maar. Voor dat duel hebben we geen extra motivatie nodig.''

Geen automatismen

Ook bondscoach Joachim Löw had gemengde gevoelens: ,,Het was jammer dat we zo vroeg in de wedstrijd op achterstand kwamen'', doelde hij op de treffer van Luka Jovic in de 12e minuut. ,,Je kon zien dat in de 1e helft de automatismen in ons spel nog niet aanwezig waren.‘’

Goed signaal

Volgens Löw ging het na de rust stukken beter met zijn ploeg. ,,Het team gaf een zeer goed signaal af. We hadden alleen wel beter kunnen afronden. Met de mentaliteit en de pressie aan onze kant in de 2e helft was ik niettemin tevreden.‘’