Gosens prikt zijn 8e van het seizoen: Atalanta nu naast Juve

AP

Brian Vesseur • 15:59, 28-02-2021 / Laatste Update: 19:14, 07-01-2024

Atalanta Bergamo gaat gewoon voor een Champions League-ticket in de Serie A. Zondag won de ploeg van Gian Piero Gasperini met 2-0 van Sampdoria. De 3e zege op rij van onder andere Robin Gosens, Marten de Roon en Hans Hateboer.

De Oekraïner Roeslan Malinovski bezorgde Atalanta, met Oranje-international Marten de Roon in de basis, kort voor rust een voorsprong. Vrij snel na de pauze leek de Deen Joakim Maehle de marge uit te breiden, maar ingrijpen van de VAR voorkwam een doelpunt. In de 77e minuut viel alsnog de 0-2. Voormalig Heracles-speler Robin Gosens was de maker.

Hans Hateboer was er niet bij vanwege een enkelblessure. Sam Lammers maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie van Gasperini. Atalanta heeft 7 punten achterstand op koploper Internazionale.